07/12/2023

Τιμώμενο Οινοποιείο: Navitas Winery

Φιλοξενούμε την Μαρία Δημητριάδη, οινοποιό της Navitas για να ανακαλύψουμε την φιλοσοφία του νέου οινοποιείου από το Λιτόχωρο Πιερίας. Μαζί της και ο οινολόγος Γρηγόρης Σωτηριάδης. Μέσα από τη δοκιμή των βιολογικών κρασιών, θα ξετυλιχθεί η δουλειά, αλλά και το όραμα της ομάδας της Navitas, από το αμπέλι στο οινοποιείο, με έμφαση στην βιώσιμη ανάπτυξη.

Ώρα έναρξης: 9:00 pm

Κόστος συμμετοχής: 27 € / άτομο

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 697 4471230‬

Το Olympus Wines εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο δράσεών του με την παρουσίαση οινοποιείων της περιοχής γύρω από τον Όλυμπο.

Η αρχή γίνεται την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου. Φιλοξενούμε και ανακαλύπτουμε το Navitas Winnery, τα κρασιά του και τους ανθρώπους του.

Μαζί μας για την παρουσίαση των κρασιών του Navitas Winnery θα είναι η ιδιοκτήτρια-επικεφαλής του Μαρία Δημητριάδη και ο οινολόγος Γρηγόρης Σωτηριάδης. Θα μοιραστούν μαζί μας τον κόπο τους και τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει αλλά και τους μελλοντικούς τους στόχους.

Θα γευτούμε και θα ανακαλύψουμε το λευκό Terre de Zeus Ασύρτικο, το ροζέ Mountclound Grenache Rouge και το ερυθρό 2919Μ Cabernet Sauvignon, αλλά και τις ιστορίες που τα περιβάλλουν από την καλλιέργεια μέχρι τη στιγμή που φτάνουν στο ποτήρι μας.
Η οινική εξερεύνηση του Navitas Winnery θα πλαισιωθεί γευστικά από εξαιρετικά τοπικά προϊόντα και τους κατάλληλους γευστικούς συνδυασμούς, τους οποίους επιμελείται η Chef του Olympus Wines Κατερίνα Αγγελή με τη γευστική χορηγία από τις χειροποίητες Πίτες Ολύμπου.

Ο βιολογικός αμπελώνας του Navitas Winnery βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου στην περιοχή ανάμεσα στο Λιτόχωρο και στο Δίον. Αποτελείται από 160 στρέμματα και από το 2021 έχει λάβει πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας (ΒΙΟ). Το οινοποιείο προς το παρόν δεν είναι επισκέψιμο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Navitas Winnery: